Bingolottos programledare del 1

Man kan inte prata om bingo i Sverige utan att nämna bingolotto och man kan inte prata om bingolotto utan att ta upp Leif ”Loket” Olsson. Vi ska därför presentera våra kära programledare för ett av Sveriges mest ikoniska program.

Vi börjar bakifrån och jobbar oss framåt och först ut blir då…

Leif ”Loket” Olsson
Programledare: 1989-1999
leifloket

Leif Loket var från början en lokal radioprofil från Göteborg men fick av någon anledning erbjudandet att vara med att starta upp Bingolotto. Han gjorde en otrolig succé och hjälpte till att göra Bingolotto till ett av Sveriges mest sedda program någonsin. Han ledde programmet i 10 år och det här var den bästa tiden för bingolotto. Ingen kan konkurrera med honom om att vara den ultimata programledaren för det här programmet.

 

Lasse Kronér
Programledare: 1999-2004
Efter att Loket inte längre ville leda Bingolotto så tog Lasse Kronér över. Det var många, lassekrinklusive jag och Mormor, som var oroliga över vad som skulle hända med programmet när Lasse tog över. Han gjorde dock ett bra jobb och presenterade en del nya spelmoment till programmet och tittarsiffrorna låg kvar på runt 2 miljoner tittare, vilket var imponerande. Det blev också lite av ett genombrott för Lasse som efter att ha slutat som programledare för bingolotto har fått bli programledare för till exempel doobidoo.

Gunde Svan
Programledare: 2004-2005
gundeEfter Lasse så tog folkkära Gunde Svan över. Han ledde inte programmet speciellt länge och han lade stor vikt och fokus på föreningar. Gunde var redan en av Sveriges mest kända personer i och med hans fyra OS-guld och sju VM-guld och ett bragdguld efter sin skidkarriär. Trots det så tror jag att programmet tappade en del tittare när Gunde ledde det och det kan vara en av anledningarna till att han blev så kortvarig. Det är lite synd då Gunde är fantastisk men just att leda Bingolotto var inte riktigt hans grej tyvärr.

Mer om programledarna i nästa inlägg.