Allmänt om bingo

Vi ska börja med att gå igenom bingo lite hastigt eftersom bingo är en stor del av mitt liv vilket innebär att det antagligen kommer att skrivas en hel del om bingo på den här bloggen och då känns det rimligt att börja med att hjälpa läsare som kanske inte är så insatta i bingo att förstå vad det är för något.

Först och främst så får ska jag gå igenom hur bingo spelas så att ingen här står oförstående. Det är tack och lov ett väldigt enkelt spel och det tar inte många minuter att lära sig exakt hur det fungerar. Man har ett, eller flera, bingobrickor framför sig när man spelar. Varje bricka är uppdelad i 5x5 rutor och varje rutan har en siffra i sig. Ovanför brickan står också ordet Bingo, en bokstav för varje kolumn, så de fem olika kolumnerna i bingo har bokstäverna B, I, N, G och O. Ni har kanske zappat förbi bingolotto på TV någon gång och hört någon av de olika programledarna säga ”B som i Bertil 14”. Det är helt enkelt så man berättar i vilken kolumn siffran hör hemma. Det är mycket enkelt.

Som spelare så sitter man och duttar av alla siffror som går och målet är att få det önskade mönstret på brickan. Den som först får fram mönstret vinner. Ladbrokes har en ganska bra bingoskola som man kan ögna igenom för att lära sig mer om hur spelet fungerar.

När jag var mindre så brukade Mormor komma på lördagskvällarna och spela Bingolotto med mig. Vanligtvis hade hon hand om mig på vardagarna när mina föräldrar jobbade sent men jag tror att hon tyckte att det var lite kul att hitta någon att spela bingolotto med så vi brukade ha riktiga myslördagar med godis, kakor och andra godsaker och sen satt vi och spelade Bingolotto ihop. Mamma och Pappa gjorde oss sällskap ibland men långt ifrån varje vecka.

Jag har lärt Mormor att spela bingo på nätet nuförtiden också då jag inte alltid har tid och lust att sitta hemma och spela bingolotto på lördagskvällar nuförtiden. Hon är väldigt förstående och tacksam för min hjälp med det där. Bingo går faktiskt riktigt bra att spela på nätet, även om det är roligare live.